top of page
Kun kirppu puree sinua!
- perinnekeruu Liedon museossa

Suomi 100 vuotta juhlavuoteen liittyen Liedon museo kerää muistoja koulunkäynnistä ja lapsuudesta Liedossa aina rippikoulun käyntiin saakka. Muisteluiden lisäksi kerätään valokuvia, värssy-, ystävä- tai päiväkirjoja, todistuksia, käsitöitä, piirustuksia, kirjoitus- ja ainevihkoja, leluja, vaatteita tai muita lapsuuteen liittyviä asioita. Muistoja voi kirjoittaa tai museon henkilökunta voi tulla myös haastattelemaan. Muistot ja muu aineisto voivat olla miltä vuosikymmeneltä tahansa, museossa kerätään talteen myös nykyaikaa.

 

Kaikki kerätty aineisto tallennetaan Liedon museon kokoelmiin. Tallennus tapahtuu pääosin digitoimalla, ja alkuperäinen aineisto palautetaan, mikäli lahjoittaja ei halua siitä luopua. Muistoja otetaan vastaan koko vuoden 2017 ajan museossa, mutta museon henkilökunta on aina paikalla myös Oikeus oppia - vapaus valita -tapahtumissa.

 

Lietolaiseen lapsuuteen liittyvistä tarinoista, valokuvista, muistokirjoista ja esineistä kootaan Liedon museon verkkosivulle oma sivunsa, jossa ne ovat kaikkien luettavissa. Aineistolle voi halutessaan määrätä myös erityisehtoja, jolloin käyttö määräytyy ehtojen mukaan - kaikkea ei tarvitse luovuttaa vapaaseen käyttöön. Museossa tieto kuitenkin säilyy ja on tulevaisuudessa esimerkiksi tutkijoiden käytössä arvokkaana lähdemateriaalina. Perinnekeruun satoa pääset tarkastelemaan tästä.

 

Voit olla yhteydessä museon henkilökuntaan joko sähköpostitse info(a)liedonmuseo.fi, soittamalla numeroon 050 593 1692 ja ihan vanhanaikaisia kirjeitäkin otamme vastaan: Liedon museo, Nautelankoskentie 40, 21360 Lieto As. Museolle voi myös tulla henkilökohtaisesti, kunhan sopii ajan etukäteen.

Taustakuvan näet kokonaan, kun rullaat sivua alaspäin. Kaurinkosken koulu oli toiminnassa vuosina 1919 - 1969, jonka jälkeen kaurinkoskelaiset kävivät Pahkamäen koulua. Valokuva on Kaurinkosken yläkoulusta 1900-luvun alkupuolelta, opettajana Saima Mäki.

 

bottom of page