top of page
Liedon museo kerää muistoja epidemioista
Koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi Suomessa on peruutettu yleisötilaisuuksia, siirrytty etätöihin ja
-opiskeluun, suljettu kouluja ja rajoitettu palveluita. Myös Liedon museo on rajannut toimintaansa: Nautelankosken museo ja Tarvasjoen kotiseutumuseo ovat toistaiseksi suljetut ja kevääksi suunnitellut tapahtumat on peruttu. Toiminnan rajauksen aikana museo ei ota vastaan uusia lahjoituksia eikä museossa digitoitavana olevia aineistoja palauteta. 
 
Epidemioita on ollut aiemminkin, vaikka niitä ei ole voitu internetissä ja sosiaalisessa mediassa ajantasaisesti seurata. Muistatko, miten silloin toimittiin ja mitä ajatuksia epidemiat herättivät? Kerro muistoistasi Liedon museolle. Sairastitko itse tai joku läheisesi aasialaisen tai hongkongilaisen influenssan? Miten sikainfluenssaepidemia kosketti sinua? Muistatko, kun sait poliorokotuksen sokeripalassa? Oletko ollut hoidettavana tai hoitajana kulkutautisairaalassa Yliskulmalla? Miten epidemioista ennen tiedotettiin? Kirjoita aiempiin epidemioihin tai tämänhetkiseen koronavirustilanteeseen liittyvistä kokemuksistasi Liedon museolle. Näkökulma voi olla potilaan, läheisen tai hoitohenkilökunnan. Voit kertoa myös epidemioiden vaikutuksesta elämään ja niiden aiheuttamista tunnoista, vaikka kukaan lähipiiristäsi ei olisi sairastunut. Kirjoittaa voi myös, jos on ollut karanteenissa tai joutunut elämään eristettynä jonkin muun syyn kuin epidemian vuoksi.

 

Lähetä kirjoituksesi joko perinteisenä kirjeenä tai sähköpostina museoon. Liedon museo tallentaa saamansa kirjeet museon kokoelmiin, jossa ne ovat käytettävissä museon arkistosääntöjen mukaisesti. Merkitse kirjoitukseen nimi, sukupuoli, syntymävuosi ja -paikka, nykyinen asuinpaikka ja paikka, johon muistosi liittyvät. Kerro myös, jos kirjoitustasi tai osia siitä ei saa julkaista (koskee myös internetiä) tai jos nimeäsi ei saa mainita julkaisun yhteydessä. Antamasi tiedot arkistoidaan kirjeen yhteyteen.

Postiosoite: Nautelankosken museo, Nautelankoskentie 40, 21360 Lieto As.

 

Sähköpostiosoite: info@liedonmuseo.fi

bottom of page