Museotyön periaatteita

 

Museon tehtävänä on toimia yhteiskunnan kollektiivisena muistina - tallentaa, säilyttää, tutkia

ja pitää näytteillä tutkimusta ja opetusta varten sekä mielihyvää tuottaakseen aineellista todistusaineistoa luonnon ja ihmisen kehityksestä. Arkeologis-kulttuurihistoriallinen Liedon museo toteuttaa tätä tehtävää paikallisesti Liedon alueella.

 

Liedon museon kokoelmapoliittinen ohjelma on luettavissa täältä.

 

Liedon museo huolehtii Liedon kunnan museotoimen tehtävistä. Museon hallinnosta vastaa Nautelankoski-säätiö. Museon yksiköt ovat Nautelankosken museo ja Tarvasjoen kotiseutumuseo. Museon toiminnan rahoitus on kolmikantainen: osa muodostuu valtionosuuksista, osa Liedon kunnan myöntämästä vuosittaisesta avustuksesta ja osa museon hankkimasta omatoimisesta rahoituksesta. Museossa työskentelee kaksi museoammatillisen koulutuksen saanutta henkilöä vakituisesti ympäri vuoden. Lisäksi erilaisilla projekteilla ja hankkeilla pystytään toimintaa laajentamaan erityiskohteisiin. Kesällä museokohteissa oppaina työskentelee lietolaisia nuoria. Vapaaehtoistyöstä on vuosien mittaan muodostunut museolle eräänlainen kivijalka; vapaaehtoisina työskentelee museossa eri alojen asiantuntijoita, jotka puolestaan opastavat uusia vapaaehtoistyöntekijöitä museotyön pariin.

 

Liedon museon verkkosivuilta löydät tietoa Liedon museon historiasta, henkilökunnasta, kokoelmista ja tutkimuksesta. Sivuilta löytyvät museoissa esillä olevat näyttelyt ja avoinna olot kuten myös ajo-ohjeet, karttalinkit ja bussiaikataulut kohteille. Yhteydenottolomakeen avulla asioit helposti museon kanssa, se on myös mainio paikka antaa palautetta. Liedon historiaa on avattu eri näkökulmista, ympäristöstä kiinnostuneille on tarjolla tietoa Liedon muinaisjäännöksistä ja kulttuuriympäristökohteista.

 

Suurin osa sivuilla olevista kuvista on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan käyttäjä mainitsee tiedon tai valokuvan lähteeksi Liedon museon verkkosivut (käyttöoikeus CC-BY-NC). Osaan voi liittyä käytön rajoituksia, joten ennen käyttöä ota yhteys Liedon museoon info(a)liedonmuseo.fi ja tarkista oikeudet ennen käyttöä!