Ryhdy vapaaehtoistyöntekijäksi tai museon mesenaatiksi!

Monet lietolaiset ovat ottaneet museotyön sydämen asiakseen tekemällä säännöllisesti vapaaehtoistyötä museossa tai lahjoittamalla konkreettisesti rahaa

esimerkiksi koululaistoiminnan tai arkeologisen tutkimuksen kehittämiseen.

 

Museon toiminnassa voi olla mukana monin eri tavoin. Lauri Nautelalle kotiseudun menneisyyden tutkimus ja museotoiminnan tukeminen olivat elinikäinen, antoisa harrastus. Lauri Nautelan lahjoitusvaroilla rakennettiin Nautelankoskelle hänen nimeään kantava museorakennus, jossa työtä Liedon kulttuurin hyväksi tehdään ympärivuotisesti.

Alla on muutamia lahjoittajien ja vapaaehtoistyöntekijöiden kommentteja. Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti museoon yhteyttä. Jokaisen panos - pienempikin - on tärkeä.

Pertti
Pertti

"Nautelankosken alue on minulle lapsuudesta saakka rakas ympäristö. Haluan tehdä työtä sen säilymisen edistämiseksi."

Sirkka
Sirkka

"Se aamun hetki, kun usva jokilaaksossa hälvenee auringon noustessa ja laitan valkian myllärintuvan leivinuuniin..."

Kalervo
Kalervo

"Kotiseudun menneisyyden tutkimus on kuin jännittävää seikkailua ja jatkuvaa keskustelua menneen, nykyisen ja tulevan kesken."

Lea
Lea

"Enpä arvannut, mitä kaikkea museossa tehdään. Eläkkeelle jäämisen jälkeen minulle avautui aivan uusi maailma museossa!"

Pekka
Pekka

"Olen vuosikausia puuhannut vanhojen valokuvien kanssa, digitoinut ja etsinyt tietoja talletettavaksi museoon. Se on hauskaa ja mielenkiintoista."

Elisa
Elisa

"Olen iloinen voidessani tehdä työtä kotiseudun kulttuuriympäristön tutkimuksessa, tiedon säilyttämisessä ja siirtämisessä jälkipolville. Se on äärimmäisen tärkeää."

Pirkko ja Leena
Pirkko ja Leena

"Päästäänks me tekemään tämmöstäki?" ilahtuivat Pirkko ja Leena, kun Tarvasjoen pelloille lähdettiin pintapoimintaa tekemään.

Tuomo
Tuomo

"Kenttätyöt ja kulttuuriympäristön inventointi ovat minulle luontevia tapoja edistää museossa tapahtuvaa tutkimusta."